Novembertől újra színpadon a Puskás, a musical: nyílt castingot hirdetnek a főszerepekre!

 

A nagy sikerű, augusztus 20-i előbemutatók után novemberben tizenöt előadással tér vissza a színpadra a Puskás, a musical!
„Naponta kapjuk a kérdéseket, hogy mikor játsszuk végre újra a Puskást? A jegyeket az augusztusi előbemutatókra szinte azonnal elkapkodták és akik akkor látták a musicalt, nagyon szeretnék újra megnézni, akik pedig még nem látták, a siker hallatán már alig várják, hogy láthassák. A Puskás, a musical egy-egy előadását mintegy 200 fős alkotógárda készíti, őket, különösen a színészeket és a táncosokat nem egyszerű összeegyeztetni. Ám annyira szeretjük a produkciót, hogy nem kérdés, hogy mindannyian újra játszani szeretnénk: novemberben visszatér a színpadra a Puskás, a musical." – mondta Szabó László, az előadás producere.
A Puskás, a musicalt az előbemutatókon egy szereposztással játszották. Most Szente Vajk, a darab szerzője és rendezője a főszerepek duplázására, Túri Lajos Péter, a musical koreográfusa pedig a táncos szerepekre nyílt castingot hirdetnek. A casting során gyerekszereplőket is keres a produkció, lányokat és fiúkat egyaránt, köztük olyanokat is, akik énekelni/táncolni is jól tudnak.

„Folyamatosan keresem a tehetségeket: a Puskás, a musical pedig kiváló lehetőség arra, hogy akár olyan színészek, akik még kevésbé ismertek, de akár azok is, akiket már jól ismer a közönség, megmutathassák magukat. A darab főszerepei pedig igazán alkalmasak arra, hogy energiát, elhivatottságot sugározzanak az azokat játszó művészek. Komplex szerepeket kínálunk: Puskás, Bozsik, Czibor, Klára, Erzsébet és Vörös elvtárs szerepe egyaránt alkalmas arra, hogy ének-, tánc és színésztudásukat is magasfokon megmutassák azok, akik majd eljátsszák azokat!"- mondta a rendező.

Puskás, a musical szerepleírások

Puskás Ferenc (címszerep, 20-35 éves)

Tisztaszívű, elszánt, őszinte, lelkesíteni képes vezéregyéniség, a csapatot győzelemre sarkalló kapitány, akinek mindene a foci. Csavaros eszű, minden csibészségben benne van, de tisztaszívű és becsületes. Amikor a hatalom derékba töri hazai pályafutását, hazaszeretete akkor is töretlen, kitartása a futballpályán is újabb csúcsokra repíti.


A szerep hangterjedelme: nagy h- kétvonalas c
A castingra két dallal kell készülni.
Számkivetett

Hős leszel

Bízd a szíved rám 

Hunyadvári Erzsébet (főszerep, 20-30 éves)

A darab elején tizenhat éves lány, akibe Puskás Ferenc első látásra beleszeret, és két év múlva el is veszi. Feleségként odaadó, gondoskodó társ, az emigrációba is hűségesen követi férjét. A határon történő átszökéskor nagy bátorságról és lélekjelentlétről tesz tanúbizonyságot.

A szerep hangterjedelme: kis a- kétvonalas d
A castingra két dallal kell készülni.
Bízd a szíved rám

Nagy kirándulás

Bozsik József (főszerep, 20-35 éves)

Az Aranycsapat jobbfedezete, Puskás gyermekkori barátja. Mint az ország egyik legnépszerűbb sportolóját a Rákosi-rendszer kiszemeli magának saját propagandacéljaira, 1950-től parlamenti képviselő. Puskással ez okoz némi súrlódást, de barátságuk kikezdhetetlen, mindvégig kiállnak egymásért.


A szerep hangterjedelme: kis d- egyvonalas asz
A castingra egy dallal kell készülni.
Az életünk árán

Czibor Zoltán (főszerep, 20-35 éves)

Húszévesen az Aranycsapat csatára, öntörvényű, a csapattársai Bolondnak hívják, miközben kivételesen intelligens. Teljesen kiismerhetetlen. Verseket olvas és gólokat lő. Az államvédelmi hatóság beszervezi, de a zsarolások ellenére nem ad használható jelentéseket. Pimasz, lázadó, gúnyos megjegyzései mindig célba találnak. A pártállami hatalommal való szembefordulása kishíján akasztófára juttatja.


A szerep hangterjedelme: kis d- egyvonalas g
A castingra egy dallal kell készülni
Két tűz közt

Az életünk árán

Klára, Erzsébet barátnője (főszerep, 20-30 éves)

Szókimondó, határozott, rámenős lány, csípős megjegyzésekkel. A darab elején tizenhat éves, de érett nőnek tűnik. A Puskás iránt érzett reménytelen szerelem megtöri, elhibázott tettei kétségbeesésbe taszítják.


A szerep hangterjedelme: kis a- kétvonalas g
A castingra egy dallal kell készülni.
Rövid út

Ha hűséges vagy

Vörös elvtárs (30-45 éves)

A darab elején látszólag jelentéktelen alak, szürkesége mögött veszély rejlik, a földalatti kommunista mozgalom aktív tagja. A kommunista hatalomátvétel után Farkas Mihály jobbkeze, majd az Aranycsapat szétverését levezénylő brutális pártkatona.

A szerep hangterjedelme: nagy g-
A castingra két dallal kell készülni.
Vereség

Most vagy soha

További szerepek

Táncos szerepek

18-36 év közötti női és férfi táncművészek jelentkezését várjuk, akik több műfajban (modern, klasszikus, kortárs tánc) is jártasak.

Gyerekszerepek

A Puskás, a musical című előadáshoz keresünk 8-12 éves jól éneklő, jó mozgású kisfiú és kislány szereplőket, köztük a Gyermek Puskás és a Gyermek Bozsik karaktereket.

Gyermek Puskás Ferenc

Hangterjedelem: egyvonalas d- kétvonalas d
A castingra két dallal kell készülni.
Száz nagy gól

Két kis pesti kispesti

Gyermek Bozsik József

Hangterjedelem: kis h- kétvonalas d
A castingra egy dallal kell készülni.
Két kis pesti kispesti

Jelentkezni a casting@puskasmusical.hu címre küldött e-maillel lehet az alábbi adatok megadásával:

- név;
- életkor;
- fényképes önéletrajz;
- annak egyértelmű megjelölése, hogy melyik szerep(ek)re jelentkezik.

A jelentkezők közül a meghallgatásra kiválasztottakat írásban értesítjük és azzal együtt eljuttatjuk számukra a meghallgatáshoz szükséges kottákat és alapokat!

A jelentkezés nem jelent automatikus meghallgatásra behívást és nem kötelező hanganyagokat csatolni az emailhez. 

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30., szerda éjfél

Adatkezelési tájékoztató - meghallgatás

Köszönjük a partnereinek!

A Puskás Musical jószolgálati partnere a civilut.jpg